Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-05-05@23:56:27 GMT

شیرودی یا امجدیه چه فرقی دارد؛ تولدت مبارک

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۰۰۷۸۴

امروز سالگرد افتتاح ورزشگاهی است که زمانی به عنوان مهم ترین ورزشگاه ایران به شمار می آمد.

به گزارش "ورزش سه "، در تهرانِ قدیم، حوالی خیابان رزولت سابق و مفتح کنونی، کنار سینما پارامونت درسوم شهریورماه 1317 مکانی افتتاح شد که خیلی زود تبدیل به معبد فوتبال ایران شد. محلی برای برپایی جشن‌ها و اجتماعات سیاسی و اجتماعی و البته ورزشی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن روزها امجدیه بدل به قلب طپنده تهرانِ درحال‌توسعه بود که هر هفته ملت را در کنار هم به دیدن فوتبال دعوت می‌کرد.


همان جایی که به قول حمید رضا صدر "من" تبدیل به "ما "شد، همان‌جا که صدای فریاد مربیان و بازیکنان داخل زمین و از همه بهتر آهنگ زدن ضربه به توپ رامی توانستی بشنوی.


 برای نسل اولی‌ها دیدن فوتبال فقط از سکوهای امجدیه است که معنا پیدا می‌کند .تا تماشای فوتبال را در این ورزشگاه را لمس نکنی نمی‌توانید متوجه شوید که چرا برای این نسل، دیدن فوتبال از روی سکوهای ورزشگاه آزادی غریب و مبهم است.


در امجدیه دیگر خبری از خندق نیست و سکوها کنار چمن نفس به نفس بازیکنان می‌دهد.ورزشگاهی بیست  و پنج هزار نفره که حالا در قلب تهران سنش بالا رفته است و  دیگر  آن شور و حال سابق را ندارداما هنوز با خاطراتش زنده است و نفس می کشد. تا دلت بخواهد هر گوشه این ورزشگاه حاوی خاطرات تلخ و شیرینی است که باید فقط آن را گوش داد و حض برد حتی برای چند بار.


 امجدیه در واقع میعادگاه عاشقانی بود که ستارگان نسل اول فوتبال ایران را در خود با همان  مختصر بضاعتش  پرورش داد و حالا در سن هشتاد و یک‌سالگی می‌توانی دلتنگیش را از جای‌جایش با تمام وجود حس کنی. دل‌تنگ ستارگانی که  اخر هر هفته پا به میدان می‌گذاشتند تا دوران جدیدی از افتخارات فوتبال ملی را رقم بزنند دورانی که بعد از  آن دیگر تکرار نشد.


در امجدیه بود که تیم ملی فوتبال ایران در سال ۱۳۴۲ با شکست هندوستان برای اولین بار راهی المپیک شد و 4 سال بعد با شکست رژیم اشغالگر قدس، قهرمان جام ملت‌ها شد. شب‌هایی که تاریخ فوتبال ایران برای همیشه در خاطرش باقی می‌ماند. شب‌هایی که مردم از فرط شادی تا خود صبح بیدار می‌ماندند و خواب را بر چشمانشان حرام می‌کردند.


به این افتخارات قهرمانی سال ۱۳۴۸ باشگاه تاج (استقلال) در آسیا را با پیروزی مقابل هاپوئل اضافه کنید. همان شبی که تهران تا صبح نخوابید ، همه‌چیز از امجدیه آغازشده بود.


هلینو هررا، اوزه بیو، گوردون بنکس، سر استنلی متیوس و .... بسیاری از بزرگانِ آن دوران فوتبال دنیا پایشان به زمین چمن این ورزشگاه بازشده  تا مردم کسانی را که تنها نامشان را در گزارشات لحظه‌به‌لحظه کیهان ورزشی می‌خواندند از نزدیک ببینند.


امجدیه برای فوتبال ایران تنها یک ورزشگاه معمولی نیست، بلکه همان صندوقچه باارزش خاطرات بخش مهمی از فوتبال ایران است با نام‌هایی مثل حجازی، پروین، پورحیدری، فرامرزظلی، علی جباری، محمود خوردبین، حسن حبیبی، ابراهیم آشتیانی، عزیز اصلی و صدها چهره ماندگار فوتبال که هر کدام از این‌ها درهرجای این ورزشگاه کتابی از خاطرات را داشتند و هنوزهم دارند. کافی است با هر کدام از این ستارگان آن دوران فوتبال  به داخل زمین بروی تا همه آن خاطرات را با جزئیاتش، طوری تعریف کنند که انگار همین دیروز بود .اما از آن جا که هر سازه ای عمر خودش را دارد عمر این استادیو م هم  به پایان رسید و به دفترچه خاطرات فوتبال ایران الصاق شد.


 در عصر پس از انقلاب به‌پاس خدمات ارزنده‌ای که" علی‌اکبر شیرودی"، یکی از جنگاوران نیروی هوایی  در جنگ ایران و عراق ارائه داد،  آن را به نام شیرودی تغییر نام دادند و امروزه آن را به شیرودی  می شناسیم.


این روزها در تلخ‌ترین روایت ممکن هر بار نامی از این ورزشگاه برده می‌شود دیگر تنمان می‌لرزد چراکه معمولاً همان ستارگان دهه دهم و بیستم فوتبال ایران که با فوتبالشان دلبری می‌کردند باید روی دستان دوستانشان تشییع و به خاک سپرده شوند. داستان تلخی که در ذات طبیعت مستتر است و هیچ مفر پناهی هم وجود ندارد جز پذیرش حقیقت، هر چه قدر که تلخ باشد.


امجدیه، شیرودی؛ قلب تپنده تهرانِ قدیم روزت مبارک

 

 

 

 

 

منبع: ورزش 3

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۰۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استیلی: اوسمار خوب است ولی صبر کنید!

به گزارش "ورزش سه"، حمید استیلی پیشکسوت فوتبال ایران و تیم پرسپولیس در حاشیه مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد مسعود اسکویی در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: این اتفاق را به ورزش و مردم ایران تسلیت می‎‌گویم. آقای اسکویی صدای ماندگار و جاودانی بودند و همه بیشتر از چهره با صدای ایشان آشنا هستم. انشالله که بیشتر قدر اسطوره‌ها را بدانیم.

او ادامه داد: او در بسیاری از اردوها حضور داشتند و این اواخر هم که بیمار بودند، من در بیمارستان همراهشان بودم که بسیار سرحال بودند و خاطرات گذشته را کامل یادش بود. فکر نمی‌کردیم این اتفاق رخ دهد. خیلی با احترام نقد می‌کردند و برای همین دوستش داشتیم. فوتبال را طوری گزارش می‌کرد که انگار داخل ورزشگاه هستیم و زبان گویای رادیو بودند که به دل ما می‌نشست. این صدا تا سال‌های سال در یاد خواهد بود و هیچوقت یادمان نخواهد رفت.

پیشکسوت تیم پرسپولیس در واکنش به اتفاقات رخ داده در ورزشگاه آزادی در جریان بازی پرسپولیس-سپاهان تاکید کرد: بحث اتفاقاتی که در ورزشگاه افتاده مربوط به این است که با بودجه‌ای که داریم هیچ وقت در بحث فرهنگی ورود نکرده‌ایم. بحث اخلاق و رفتار در فوتبال و باشگاه‌ها نیست. ما مشکلاتی داریم که انشالله دست‌اندرکاران به آن فکر کنند و با قوانینی بهتر و دقیق‌تر کنترل‌های بیشتری داشته باشیم. هر کسی که تخلف می‌کند باید سریعا به آن واکنش نشان داد.

وی افزود: پرسپولیس هم شرایط خوبی دارد. بازی با نساجی در ورزشگاه این تیم همیشه سخت بوده و امیدوار هستم در این بازی هم موفق باشند تا مردم خوشحال باشند.

حمید استیلی درباره نتایج اوسمار در پرسپولیس خاطرنشان کرد: آقای اوسمار در این زمان که بوده فوتبال خوبی ارائه داده و نتایج قابل دفاعی داشته. باید تا پایان فصل و تا قهرمانی صبر کرد و آن زمان تصمیم بگیرند.

او همچنین به مسئله خصوصی‌سازی باشگاه پرسپولیس واکنش نشان داد و گفت: اتفاقات خوبی است و جا دارد از آقای دکتر خاندوزی و بازیان و همچنین وزارت ورزش تشکر کنیم که این اتفاق برای پرسپولیس و استقلال افتاد. امیدوار هستم با یک هیئت مدیره قوی جلو برویم چون اگر می‌خواهیم یک کار تولیدی نتیجه‌بخش باشد، هیئت مدیره قوی نیاز دارد. این تیم‌ها، طرفداران زیادی دارند و همه مردم دنبال آنها هستند.

دیگر خبرها

  • عکس| امید نورافکن پیش از اقدام جنجالی علیه پرسپولیس
  • باز هم جنگ در آزادی؛ نورافکن هواداران پرسپولیس را عصبانی کرد
  • عکس| امید نورافکن پیش از ماجرای جنجالی علیه پرسپولیس
  • فرار سریع نورافکن از هواداران پرسپولیس (عکس)
  • استیلی: اوسمار خوب است، ولی صبر کنید!
  • مهاجمی مثل من دیگر در فوتبال ایران پیدا نمی‌شود | در مورد بازی با استقلال من تصمیم گیرنده نیستم
  • استیلی: اوسمار خوب است ولی صبر کنید!
  • سیر تاریخی شناسنامه‌های المثنی استقلال
  • ترسوها و حاشیه‌های پررنگ‌تر از متن/ فنی و فرهنگ؛ تعطیل!
  • اعتراف عجیب سیدمحمد خاتمی /مولوی سُنی فراری از مشهد در افغانستان کشته شد /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی